Yerli yapay zeka 64 binin üzerinde oltalama saldırısını engelledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yerli Yapay Zeka İle 64 Bin 115 Oltalama Saldırısını Engelledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli yapay zeka teknolojisiyle vatandaşları dolandırmaya yönelik oltalama saldırısı gerçekleştiren 64 bin 115 alan adına erişimin engellendiğini açıkladı. Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin (USOM) çalışmaları hakkında bilgi verdi.

USOM’un, yurt içi ve dışı kaynaklı siber tehditleri önlemek amacıyla alarm, uyarı ve duyurulara ilişkin faaliyetler yürüttüğünü belirten Uraloğlu, zararlı bağlantıların tespit edilmesiyle altyapı seviyesinde erişimin engellendiğini vurguladı. Bu sayede, ülke genelinde internet kullanıcılarına ve sistemlerine yönelik saldırıların önüne geçildi.

Uraloğlu, USOM’un geliştirdiği yapay zeka teknolojisi sayesinde dolandırıcılık amacıyla kullanılan 64 bin 115 alan adına erişim engeli getirildiğini ve Türkiye genelindeki kritik web sitelerinin zafiyetlerinin tarandığını belirtti.

7 Gün 24 Saat Türkiye’nin Siber Sahasını Koruyoruz

Uraloğlu, USOM koordinasyonunda kurumların ve kritik altyapı sektörlerinin korunmasına yönelik faaliyetler kapsamında SOME’lerin 7 gün 24 saat görevlerinin başında olduğunu vurgulayarak, 2 bin 317 SOME ekibi, 7 bin 981 uzman personel ve 400 USOM uzmanıyla ülkenin siber sahasını koruduklarını söyledi. Geliştirdikleri yapay zeka teknolojisi ve proaktif taramalarla yüzbinlerce zararlı bağlantıya erişimi engellediklerini belirtti.

Uraloğlu, Kasırga projesi kapsamında haftalık 130 tarama gerçekleştirildiğini ve internete açık kaynaklardaki zafiyetlerin tespit edildiğini aktardı. Bu sayede, ülkenin siber güvenliğinin güçlendirildiğini ifade etti. (AA)

Related Posts

Samsung’un çok sayıda modeli son büyük güncellemesini alacak

Samsung’un uygun fiyatlı akıllı telefon serisi olan Galaxy A14 kullanıcıları için sevindirici bir gelişme yaşandı.

Sonsuz enerjiye dev adım! Tarihi füzyon başarısı

Fransa, nükleer füzyon teknolojisinde çığır açan bir başarıya imza attı. Fransız Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu’nun (CEA) yönetimindeki WEST (Tungsten Environment in Steady-state Tokamak) reaktörü, 50 milyon derecelik süper sıcak …

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Pil bitti derdine son! Dünyanın en gelişmiş mikroçipi tanıtıldı

Tayvan merkezli üretici TSMC, sadece 2 nm üretim mimarisine sahip olan ve bu konuda dünyanın en gelişmiş çipini tanıttı. Bu mimari ile birlikte akıllı cihazlarda batarya ve performans artışı bekleniyor.