Bilişim suçlarında yeni düzenleme; ATM’lerde “yüz tanımlama” nasıl olacak?

Bankacılık Sektöründe Yüz Tanıma Teknolojisiyle Dolandırıcılığa Son

Bankacılık ve bilişim sistemlerinde artan dolandırıcılıkla mücadele kapsamında ATM’lerde yüz tanıma dönemi başlıyor. Güvenlik kamerası tarafından yüzü algılanmayan kişiler işlem yapamayacak. Peki bu sistem nasıl işleyecek?

Türkiye’de bankacılık ve bilişim alanında yaşanan dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarına karşı yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Bu kapsamda, çipli kimlik kartı zorunluluğunun yanı sıra ATM’lerde de yüz tanıma sisteminin devreye alınması planlanıyor. Yapay zekâ destekli güvenlik kameraları sayesinde, yüzü yeterince algılanamayan ya da maske benzeri engellerle tespit edilemeyen kullanıcılar işlem yapamayacak.

Siber Güvenlik Uzmanı Emrullah Akdemir’e göre, bu sistem için bankaların standart kamera modüllerine ek olarak doğrudan müşterinin yüzünü tanımlayan kameralar kullanması gerekebilir. Milliyet’te yer alan habere göre, ayrıca, yapay zekânın aldatılma ihtimalini önleyecek donanım ve yazılımlarla “fotoğraf veya video hilesi” girişimleri de engellenebilir. Bu önlemler işlem sürelerini uzatabilecek olsa da, Akdemir’e göre toplumun daha güvenli bir ortamda yaşaması için atılması gereken gerekli adımlar olarak görülüyor. Akdemir’e göre ayrıca, mobil hat sınırlamaları gibi ek tedbirlerle de dolandırıcılık girişimlerinin kaynağında engellenmesi hedefleniyor.

Related Posts

Samsung’un çok sayıda modeli son büyük güncellemesini alacak

Samsung’un uygun fiyatlı akıllı telefon serisi olan Galaxy A14 kullanıcıları için sevindirici bir gelişme yaşandı.

Sonsuz enerjiye dev adım! Tarihi füzyon başarısı

Fransa, nükleer füzyon teknolojisinde çığır açan bir başarıya imza attı. Fransız Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu’nun (CEA) yönetimindeki WEST (Tungsten Environment in Steady-state Tokamak) reaktörü, 50 milyon derecelik süper sıcak …

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Pil bitti derdine son! Dünyanın en gelişmiş mikroçipi tanıtıldı

Tayvan merkezli üretici TSMC, sadece 2 nm üretim mimarisine sahip olan ve bu konuda dünyanın en gelişmiş çipini tanıttı. Bu mimari ile birlikte akıllı cihazlarda batarya ve performans artışı bekleniyor.