Hekim Birliği Sendikası: Hekimler 6-10 Ocak tarihlerinde 1. Basamakta, 8 Ocak’ta ise tüm basamaklarda Türkiye genelinde iş bırakacak

Hekim Birliği Sendikası Sağlık Çalışanlarının Hakları İçin Mücadele Ediyor

Hekim Birliği Sendikası, Türkiye genelinde sağlık sektöründeki sorunlara dikkat çekmek amacıyla önemli bir adım attı. 6-10 Ocak tarihlerinde 1. Basamakta, 8 Ocak’ta ise tüm basamaklarda iş bırakma kararı alındı. Bu karar, Türk Tabipleri Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda sağlık emek ve meslek örgütlerinin hak kayıplarına ve halkın sağlık hizmetine erişimini etkileyen sorunlara karşı ortak mücadele kararı aldığını hatırlattı.

Koruyucu Hekimlik Uygulamaları Önemli

Bu kararın ardından yapılan açıklamada, “Aile sağlığı merkezlerinin fiziki ve tıbbi donanımının sağlanması, hekim başına düşen nüfusun 2 bini aşmaması, hemşire, ebe ve teknisyen sayısının artırılması, aşılama ve diğer koruyucu hekimlik uygulamalarının desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, sağlık çalışanlarına adil bir maaş sistemi belirlenmesi ve performans uygulamalarının kaliteyi ödüllendirecek şekilde hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığına Eleştiri

Sağlık Bakanlığına yönelik eleştiriler de yapılan açıklamada yer aldı. Bakanlığın karmaşık hesaplarla “performans ve ödeme” sistemine odaklanarak sorunlara çözüm üretmek yerine zaman kaybettiği vurgulandı. Sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddet olayları, idarenin yetersizliği, vergi oranlarındaki adaletsizlikler ve hukuksuz geçici görevlendirmeler gibi sorunlar da gündeme getirildi.

Gelecek Adımlar Belli Oldu

Sağlık emek ve meslek örgütleri, taleplerinin karşılanmaması durumunda mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Daha önce gerçekleştirilen iş bırakma eylemlerinin ardından, 6-10 Ocak 2025 tarihlerinde 1. Basamakta ve 8 Ocak 2025’te tüm basamaklarda iş bırakma eylemi yapılacağı açıklandı. Sağlık otoritesine taleplerin karşılanması için çeşitli eylem ve etkinlikler düzenlenecek ve sağlık çalışanlarının hakları için mücadele sürecek.

Hayatınızın Aşkını Bakteriler Seçiyor!

Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa

Related Posts

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.

Çin’de Kovid-19 vakaları mevsimsel olarak artıyor

Çin’de Kovid-19 vakaları mevsimsel olarak artarken yeni dalganın bu ay içinde zirve noktasına ulaşacağı ve hazirandan itibaren düşüşe geçeceği öngörülüyor.

Her gün dondurma yersek ne olur? Bilim cevabını verdi!

Dondurma, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez tatlılarından biri. Ancak her gün tüketildiğinde vücuda nasıl etkileri oluyor? Bilim insanları, düzenli dondurma tüketiminin hem olumlu hem de olumsuz sonuçları olabileceğini belirtiyor.

Gut hastalığı eklem sağlığını tehdit ediyor

Gut hastalığı eklem sağlığını tehdit ediyor

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.