Sağlık meslek örgütleri: Sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanmalı, angarya çalıştırma yasaklanmalıdır

Sağlık Meslek Örgütleri Sağlık Çalışanlarının Sorunlarını Dile Getirdi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir araya gelen 18 sağlık meslek örgütü, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarındaki sorunlara dikkat çekti. Açıklamada, “Bakanlığın olumsuz tavrına karşı bugün tüm sağlık kurumlarında üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz, iş bırakıyoruz. Birinci basamakta çalışan sağlık emekçilerinin haftalardır sürdürdüğü mücadeleyi selamlıyoruz. İş bırakma eylemlerini sahiplendiğimizi ifade ediyoruz” denildi.

Sağlık Meslek Örgütleri Acil Çözüm Talep Ediyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Ankara Tabip Odası (ATO), Ankara Dişhekimleri Odası (ADO), Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası’nın (AHESEN) içinde olduğu 18 sağlık meslek örgütü, ikinci ve üçüncü basamaktaki sağlık kurumlarındaki sorunlara dikkat çekti. Sağlık emekçileri yazılı dövizlerle seslerini duyurmaya çalıştı.

  • Toplumun Sağlığı İçin Çığlık Atıyoruz
  • Yöneticilerin Sorumluluk Alması Bekleniyor
  • Hekimler ve Hemşireler Destek Bekliyor

Etkili ve caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanan ortak açıklamada, “Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz. Halkın sağlığını korumak ve geliştirmek istiyor musunuz? Hekim, ebe, hemşire, sağlık emekçilerinin sorunlarını çözmek istiyor musunuz? Bizi duymak zorundasınız.” denildi.

Sağlık Sistemi İçin Önemli Talepler Sıralandı

Sağlık meslek örgütleri, sağlık sektöründeki sorunların çözümü için bir dizi talepte bulundu. Bu talepler arasında mobbingin önlenmesi, şiddet yasasının çıkarılması, angarya çalıştırmanın yasaklanması, ve sağlık emekçilerinin haklarının güvence altına alınması yer aldı. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla hasta randevularının uzatılması, nöbet yazımının düzenlenmesi gibi konular da dile getirildi.

Bu taleplerin hayata geçirilmesi durumunda sağlık hizmetlerinde önemli bir iyileşme sağlanacağına inanan sağlık meslek örgütleri, halkı da desteğe davet etti. Kamu emekçilerinin vergi diliminin düşürülmesi konusunda da çağrıda bulunuldu ve “Bu saydıklarımız sadece bizler için değil, halkımızın da nitelikli ve erişilebilir sağlık hizmetine kavuşması içindir. Her kademede çalışan hekim, diş hekimi, ebe, hemşire, tüm sağlık emekçilerini bizlere katılmaya, halkımızı bizlerle dayanışmaya ve sesimize ses vermeye davet ediyoruz.” mesajı verildi.

Kaynak: ANKA

Haber görseli
Ayşe Kulin: Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı

Günün Öne Çıkan Haberleri

  • TIKLAYIN | Uzmanlar İstanbul karı için tarih verdi!
  • TIKLAYIN | Türkiye’de 2024’te en çok satılan otomobil markaları belli oldu
  • TIKLAYIN | Wanda Nara barışmak istedi, Icardi reddetti
  • TIKLAYIN | Tarım Kredi’de 5,5 milyonluk vurgun!
  • TIKLAYIN | 10 soruda özel okul fiyatları: Ne kadar zam gelecek, yemek ve servis ücretleri ne olacak?
  • TIKLAYIN | Ertuğrul Özkök: Orta Doğu’da dengeleri sarsacak bir fotoğraf

Related Posts

İlaç kullanıyorsanız bu baharata dikkat: Etkisini azaltıyor!

Doğal ve sağlıklı kabul edilerek sıklıkla kullanılan bazı baharatlar, ilaç tedavileri üzerinde beklenmedik etkiler yaratabiliyor. Mississippi Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, özellikle tarçının içerdiği aktif bileşenlerin bazı ilaçların vücuttaki etkisini azaltabileceğini ortaya koydu.

Sağlık Bakanlığından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene tutunan veya kene ile temas eden kişilerin en az 10 gün, hasta insan veya viremik dönemdeki hayvanların kan ve vücut sıvılarıyla doğrudan temas eden kişilerin ise kendilerini 2 hafta süreyle takip etmeleri uyarısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), kene tutunması veya keneyle temas sonucu bulaşabiliyor ve can kaybına yol açabiliyor.

Çin’de Kovid-19 vakaları mevsimsel olarak artıyor

Çin’de Kovid-19 vakaları mevsimsel olarak artarken yeni dalganın bu ay içinde zirve noktasına ulaşacağı ve hazirandan itibaren düşüşe geçeceği öngörülüyor.

Her gün dondurma yersek ne olur? Bilim cevabını verdi!

Dondurma, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez tatlılarından biri. Ancak her gün tüketildiğinde vücuda nasıl etkileri oluyor? Bilim insanları, düzenli dondurma tüketiminin hem olumlu hem de olumsuz sonuçları olabileceğini belirtiyor.

Gut hastalığı eklem sağlığını tehdit ediyor

Gut hastalığı eklem sağlığını tehdit ediyor

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.