Yunanistan 2 yıl önceki tren kazası faciasını unutmuyor; tepkiler Miçotakis hükûmetine karşı gösterilere dönüştü

Yunanistan’daki Tren Kazası Hala Gündemde

28 Şubat 2023 tarihinde Yunanistan’da yaşanan tren kazası, hala Yunan halkının gündeminden düşmüyor.

Atina ve Selanik başta olmak üzere Yunanistan genelinde ve Avrupa ile ABD’deki Yunan topluluklarının bulunduğu şehirlerde düzenlenen protestolara yüz binlerce kişi katıldı.

Protestocular, tren faciasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hükümetin olayın gerçek nedenlerine dair hesap vermemesini sorguluyor.

Yapılan soruşturmalar sonucunda, Atina-Selanik seferini yapan yolcu treni ile karşıdan gelen bir ticari yük treninin çarpışması sonucu Tembi bölgesinde meydana gelen kazada 57 yolcunun yanarak hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bu durumda, kaza anında patlayan yanıcı madde taşıyan bir vagonun etkili olduğu belirlendi.


Tembi bölgesindeki tren faciasında 57 kişi hayatını kaybetmişti.

Yasa dışı olduğu belirlenen yanıcı madde vagonunun eklenmesine nasıl izin verildiği konusundaki sorulara hükümetin sessiz kalması tepkilere neden oluyor.

Ulaştırma Bakanı Achileas Karamanlis’in istifa etmesinin yetersiz olduğunu düşünen Yunan halkı, kaza sonucunda hayatını kaybedenlerin ailelerini tatmin etmek istiyor.

Larissa kenti istasyon şefinin hatası nedeniyle gözaltına alınıp ev hapsine alınması da aileleri tatmin etmiyor. Yine de, aileler, tren kazasının asıl sorumluları olarak teknik aksaklıklardan sorumlu olan hükümet ve devlet organlarına suç duyurusunda bulunuyor.

Geçtiğimiz pazar günü Atina, Selanik, Patras ve diğer Yunan kentlerinde geniş çaplı protesto gösterileri düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı gösterilerde “Asla unutmayacağız”, “Tembi’nin sorumluları hesap verecek”, “Ellerinizde canlarımızın kanı var” gibi sloganlar atıldı ve pankartlar açıldı.

Ülke genelinde düzenlenen bu protesto gösterileri, Başbakan Kiryakos Miçotakis hükümetine karşı düzenlenen en geniş kapsamlı protesto gösterileri olarak tarihe geçti.

Yunanistan’daki tren kazası, Türkiye’de yaşanan deprem felaketiyle kısa bir süre arayla gerçekleşmiş olmasına rağmen, yapılan taziyeler ve yardımlar sayesinde Türk-Yunan ilişkilerinde bir yakınlaşma ve düzelme sürecine girmiştir.

Related Posts

Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumu nasıl?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp krizinden dolayı 10 gündür yoğun bakımda. Tedavisine dair son durumu kızı Ceren Önder paylaştı.

Kütahya’da art arda depremler: İki ilçede okullar bugün tatil

Kütahya’nın Simav ilçesinde en büyüğü 4,6 olmak üzere 4,5 ve 3,9 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Simav ve çevresindeki köyler ile Pazarlar’da okullar bugün tatil edildi.

Telefonlara bildirim geldi: Deprem tahmini mi yoksa uyarı mı?

Çarşamba günü öğle saatlerinde Silivri açıklarında meydana gelen 6,2’lik deprem öncesinde bazı telefonlara sarsıntı başlamadan saniyeler önce deprem uyarısı geldi. Bu da birçok soruya neden oldu. Cep telefonu sinyali, depremin merkez üssünden uzak kullanıcılara, sarsıntıdan önce ulaşıyor. Sistemin nasıl çalıştığını Teknoloji Uzmanı Ahmet Can ve Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz anlattı.

Son dakika Amasya’da deprem mi oldu? Az önce deprem Amasya’da nerede oldu? Amasya deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 24 Nisan 2025

Son dakika Amasya deprem haberleri..Amasya’da deprem mi oldu? Az önce deprem Amasya’da nerede oldu? Amasya Kandilli ve AFAD son depremler.. 24 Nisan 2025 Amasya deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Amasya’da? Amasya son deprem büyüklüğü ne kadar? Amasya’da ve Amasya yakınındaki depremler nelerdir? Amasya’da anlık deprem mi oldu? Son dakika Amasya canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Amasya deprem haberleri.. Amasya’da hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Amasya’da deprem mi oldu? Deprem Amasya’da ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Amasya’da nerede deprem oldu? Amasya deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Deprem riski bitti mi, tehlike var mı? Prof. Dr. Okan Tüysüz’den açıklama

İstanbul dün öğle saatlerinde 6,2 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Peki deprem riski bitti mi? Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, bu depremin düşük ivmeli bir deprem olduğunu belirterek kırılan fayın üzerinde stresin boşaldığını söyledi.

İstanbullulara acil çağrı: Gelecek dönüşüme bağlı

Silivri’de meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul’un deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattı. İstanbul’da 1,5 milyon konutun depreme karşı güçlendirilmesi ya da dönüştürülmesi gerektiği söyleyen uzmanlar, acele edilmesi konusunda uyarıyor. Uzmanlar, kentte acilen yıkılması gereken 600 bin konut olduğunu kaydediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir